Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zechstein Soccer Toernooi gaat deze kerst niet door

F: Peter Panneman

VEENDAM – De 3e editie van het Zechstein Indoor Soccer toernooi gaat niet door, daartoe heeft de organisatie deze week besloten. De afgelopen twee jaren was het Indoorcentrum in Veendam het strijdtoneel van dit relatief nieuw zaalvoetbal evenement. Sinds de Kerstvakantie in 2018 wordt gedurende 6 dagen het Zechstein Indoor Soccer toernooi georganiseerd voor jong en oud. Vanuit de drie noordelijke provincies namen zowel het eerste als het tweede jaar méér dan 70 teams deel. Vanwege alle ontwikkelingen en maatregelen omtrent Corona heeft de organisatie besloten om de 3e editie met één jaar uit te stellen.

“Wij vinden het niet nodig om gedurende 6 speeldagen in december en januari onnodige risico’s te nemen” aldus Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam (SSEV). Bij de organisatie van dit meerdaags zaalvoetbal toernooi komt een hoop kijken op organisatorisch maar ook financieel gebied. Daarnaast kent het toernooi de afgelopen twee edities een deelnemersveld van jaarlijks meer dan 750 deelnemers, verdeeld over ruim de 70 teams. In de weet dat ieder team ook nog de nodige toeschouwers met zich meebrengt lijkt het hun vandaag de dag volkomen onhaalbaar om dit alles op een verantwoorde wijze plaats te kunnen laten vinden. Het is gebleken dat twee weken zaalvoetballen in het Indoorcentrum ontzettend leuk en gezellig is, echter willen ze de volksgezondheid niet in gevaar brengen met de organisatie van dit soort grote sportevenementen.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.