Direct naar de inhoud.

Buurtbus 505 stopt vanaf donderdag

  • door:
  • op:
F: Buurtbus 505

STADSKANAAL/GIETEN – Buurtbusvereniging Oostermoer heeft besloten de vereniging per 1 oktober op te heffen. Daarmee komt een einde aan de buslijn 505 tussen Stadskanaal en Gieten. Aanleiding hiervoor is het afnemende aantal passagiers en het moeilijk kunnen vinden en behouden van chauffeurs. Het aantal passagiers dat gebruik maakt van deze lijn was de afgelopen jaren al beperkt. Het is steeds lastiger om chauffeurs te werven en te behouden, doordat chauffeurs vaak met een lege bus rijden. Ook zijn er chauffeurs die vanwege de corona-crisis nu niet kunnen of willen rijden, wat begrijpelijk is omdat de meeste chauffeurs behoren tot de kwetsbare groep van 65 plus.

Moeilijke beslissing

De buurtbusvereniging heeft lang geaarzeld om lijn 505 op te heffen. Het is niet gemakkelijk om te besluiten een buslijn definitief op te heffen. Maar de passagiersaantallen laten duidelijk zien dat er nauwelijks tot geen behoefte is aan deze buslijn. Het bestuur heeft daar haar conclusie uit getrokken.

Bedankt

Na 28 jaar stopt de buurtbusvereniging Oostermoer. Zij bedanken de passagiers die al die jaren vertrouwen in de vereniging stelden en gebruik maakten van de buurtbuslijn 505.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal