Direct naar de inhoud.

Werkverkeer Renneflat kan overlast veroorzaken

  • door:
  • op:
F: Bert Jan Brinkman – RTV1

STADSKANAAL – Dat de Renneflat gesloopt gaat worden is al langer bekend. Een groep kunstenaars heeft de Renneflat eerder dit jaar omgetoverd in een prachtig kunstobject. En met succes! In het voorjaar hebben heel veel mensen de Renneflat bezocht. Om te genieten van de kunst in de woningen van de flat en buiten op de flat te bewonderen. Nu is dan echt gestart met het slopen van de flat.

Werkverkeer De Renne

Om de flat op een veilige manier te slopen liggen er rijplaten op het wegdek van de Renne. Dit is nodig om de vele verkeersbewegingen van vrachtverkeer aan te kunnen. Dit vrachtverkeer is nodig voor de aanvoer van de sloopkraan en de afvoer van het vrijgekomen puin. Aan omwonenden is het verzoek om in de periode van vrijdag 25 september tot en met dinsdag 1 december 2020 geen gebruik te maken van De Renne. U kunt gebruik maken van de straten Achterstekamp, Tussenkamp of Voorstekamp.

Ligt uw woning direct aan de Renne? Dan kunt u natuurlijk wel gebruik maken van de straat. Het is mogelijk dat u enige overlast kunt ervaren tijdens deze periode in verband met het werkverkeer. Uiteraard proberen wij dit tot een minimum te beperken.

Sloop Renneflat

In augustus is de firma J.C. Krans gestart met ‘het strippen’ van de flat. Dit strippen houdt in dat de aannemer alle inrichtingszaken, zoals leidingwerk, keukens en deuren uit de flat heeft gehaald. Daarnaast is gestart met het loshalen van de grote kozijnen en houten puien.

Begin oktober start de aannemer met de machinale sloop van de tien verdiepingen tellende flat. Het dan nog aanwezige betonnen casco (draagconstructie) zal verdwijnen. Dit gebeurt met behulp van één van de grootste sloopkranen van Nederland. Deze kraan is vrijdag 25 september in delen al aangekomen bij de Renneflat om daar te worden opgebouwd.

Eind november is de Renneflat gesloopt en is het terrein leeg.  Op de naast en achter gelegen parkeerplaatsen komt openbaar groen. De voor de flat gelegen parkeerplaats blijft in stand. De oplevering van het terrein aan Lefier is 1 december 2020.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal