Direct naar de inhoud.

Museum Musica in oktober voorgoed dicht

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – In het kleine voormalige Bethelkerkje aan de Scheepswerfkade in Stadskanaal onderhouden het echtpaar Norder al 28 jaar hun eigen museum. In het museum staan allerlei beeldbepalende stukken die met muziek te maken hebben. Niet alleen draaiorgels of harmonica’s, maar ook oude radio’s, grammofoonspelers en een draaimolen is er in het museum te vinden. Elk jaar overlegt het echtpaar of ze nog een jaar door gaan met het museum. Ook afgelopen oud en nieuw hebben ze die beslissing gemaakt, maar afgelopen week hebben ze gezamenlijk besloten om te stoppen met het museum.

Jan Norder geeft uitleg

Jan komt sinds enkele tijd al met gezondheidsproblemen. ‘We hadden graag de 30 volgemaakt, maar het rondleiden van bezoekers kost te veel energie. Ik ben bekaf ’s avonds, moet eerst even slapen´ geeft Jan Norder aan in gesprek met de Kanaalstreek. Deze opmerking komt niet geheel onverwachts. Toen RTV1 het echtpaar interviewde tijdens het 25-jarig jubileum van het museum gaven zeiden ze: ‘De jaren beginnen te tellen en daarom begint het toch steeds lastiger te worden om het museum draaiende te houden’

De collectie wordt niet verkocht, maar blijft in het kerkje staan. De bijzonder muziekexemplaren kunnen niet meer bezichtigd worden na zaterdag 25 oktober.

Zie hier hoe Alex Bos een rondleiding kreeg in zijn programma ‘Op Pad’:-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal