Direct naar de inhoud.

Pretletters november 2020, aflevering 108

  • door:
  • op:
F: Pretletters

RTV1/PRETLETTERS – De Leidse dominee Abraham Rutgers van der Loeff bezocht in het midden van de negentiende eeuw de cholerapatiënten in de Lakenhal. Hij deed samen met de koopman Herman Zaalberg goed werk voor de armen in Leiden. Frits van Oosten vertelt hierover in zijn boek “De dominee en de koopman”.

Oogarts Bert van der Pol vertelt in de derde aflevering van de serie “Evolutie van het oog” verder over de ontwikkeling van het oog.

In Corona volente belichten de programmamakers een aantal hilarische maatregelen. Anouk van Bommel vertelt over de blauwe tegel, die de mensen bewust moet maken van het nut van de geleidelijnen met het motto: “Sta niet op onze strepen. Dat doen we zelf wel!”

Presentatie: Wim Dussel en George Flapper

Pretletters, het programma voor mensen met minder zicht
Uitzending: woensdag 4 november 21.00 uur op RTV1 Radio en de hele maand te beluisteren via uitzending gemist.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal