Direct naar de inhoud.

OZB gaat omhoog in gemeente Veendam

  • door:
  • op:
Foto: Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – Inwoners van de gemeente Veendam met een eigen woning betalen vanaf volgend jaar meer aan lokale belastingen. De gemeenteraad ging afgelopen maandagavond akkoord met een stijging van de onroerende zaakbelasting (OZB), de afvalstoffenheffing en de rioolheffing. Voor een meerpersoonshuishouden met een woning van rond de twee ton komt dit neer op een stijging van 45,20 euro per jaar.  Verhogingen van de lokale lasten zijn nodig om de begroting rond te krijgen. De gemeente Veendam moet volgend jaar 1,2 miljoen bezuinigen.

De begroting werd met ruimte meerderheid aangenomen door de raad. Alleen de fractie van SP en raadslid Pé Langen (VUK) stemden tegen de verhoging.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal