Direct naar de inhoud.

Zes bewoners Maarsheerd overleden, gemeente bezorgd

  • door:
  • op:
F: Marc Dol – RTV1

STADSKANAAL – Na de uitbraak van het coronavirus in verzorgingshuis Maarsheerd in Stadskanaal zijn er zes bewoners overleden.

Virus

Mogelijk heeft een personeelslid het virus mee naar binnen gebracht. Deze medewerker had de dag voordat de klachten begonnen nog gewerkt. Toen de medewerker klachten kreeg zijn de bewoners getest. Het merendeel bleek positief te zijn. Op de afdeling voor dementerenden, waar het virus werd ontdekt, kregen de bewoners enkel milde klachten. Andere afdelingen kwamen er minder goed van af. De bewoners die zijn overleden hadden vaak onderliggende kwalen zoals COPD. Vier afdelingen zijn nog altijd gesloten voor bezoek. Directeur Ridzert Veenstra hoopt begin volgende week weer enkele afdelingen open te kunnen stellen voor bezoek.

Burgemeester Yvonne van Mastrigt stelt dat het hoge aantal besmettingen in de gemeente ook wordt veroorzaakt door de uitbraak bij de christelijk gereformeerde kerk De Ark in Mussel.

Strengere handhaving

Van Mastrigt kondigt verder aan dat in samenspraak met de politie er steviger gehandhaafd gaat worden binnen de gemeente Stadskanaal.

‘Er volgt nu één waarschuwing, daarna wordt er direct opgetreden’, stelt Van Mastrigt. ‘Die waarschuwing wordt ook geregistreerd.’ Zo is inzichtelijk wie een overtreding heeft begaan. Van Mastrigt stelt dat het nodig is om de besmettingen in Stadskanaal terug te dringen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal