Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zes bewoners Maarsheerd overleden, gemeente bezorgd

F: Marc Dol – RTV1

STADSKANAAL – Na de uitbraak van het coronavirus in verzorgingshuis Maarsheerd in Stadskanaal zijn er zes bewoners overleden.

Virus

Mogelijk heeft een personeelslid het virus mee naar binnen gebracht. Deze medewerker had de dag voordat de klachten begonnen nog gewerkt. Toen de medewerker klachten kreeg zijn de bewoners getest. Het merendeel bleek positief te zijn. Op de afdeling voor dementerenden, waar het virus werd ontdekt, kregen de bewoners enkel milde klachten. Andere afdelingen kwamen er minder goed van af. De bewoners die zijn overleden hadden vaak onderliggende kwalen zoals COPD. Vier afdelingen zijn nog altijd gesloten voor bezoek. Directeur Ridzert Veenstra hoopt begin volgende week weer enkele afdelingen open te kunnen stellen voor bezoek.

Burgemeester Yvonne van Mastrigt stelt dat het hoge aantal besmettingen in de gemeente ook wordt veroorzaakt door de uitbraak bij de christelijk gereformeerde kerk De Ark in Mussel.

Strengere handhaving

Van Mastrigt kondigt verder aan dat in samenspraak met de politie er steviger gehandhaafd gaat worden binnen de gemeente Stadskanaal.

‘Er volgt nu één waarschuwing, daarna wordt er direct opgetreden’, stelt Van Mastrigt. ‘Die waarschuwing wordt ook geregistreerd.’ Zo is inzichtelijk wie een overtreding heeft begaan. Van Mastrigt stelt dat het nodig is om de besmettingen in Stadskanaal terug te dringen.

4 Reacties op “Zes bewoners Maarsheerd overleden, gemeente bezorgd

 1. Waarom alleen mussel noemen. Begin oktober was er een uitbraak in de chr.geref.kerk in Stadskanaal, maar daar heb je niks van gehoord! De kerken moeten de deuren weer sluiten voor een paar weken, denk dat dat al veel scheelt!!

 2. Ik ben mantelzorger van famielid van afd Madelief.
  Op zaterdag 24 oktober week 43 kregen we een email bericht van verzorgingstehuis Maarsheerd dat op de afdeling 2 personeelsleden besmet zijn met het Coronavirus. Na overleg met de GGD is besloten om de bewoners en het personeel te laten testen op zaterdag 24 oktober.
  Ik ben de hele week 43 op bezoek geweest als mantelzorg bij familielid afdeling Madelief met mondkapje op.
  Ik ben op die zaterdagmiddag 24 oktober nadat de hele afdeling is getest nog geweest een half uur met mondkapje op en zondag 25 oktober een half uur met mondkapje. Maandag 26 oktober mocht ik er niet meer in, omdat bleek dat alle bewoners van de hele afdeling positief was getest inclusief mijn familielid.
  Twee dagen nadat ik op visite ben geweest bij mijn familielid dus op woensdag 28 oktober werd ik gebeld door de GGD omdat ik mantelzorg ben van familielid dat ik mij ook moest laten testen en later ook mijn man. Wij zijn beide positief getest.
  Wij hebben ons altijd aan de regels gehouden die door de overheid is ingesteld. Wij zijn besmet geraakt door nalatigheid van Maarsheerd . De directie van Maarsheerd had in de week 43 geen maatregelen genomen omtrent de sluiting van het gehele gebouw. We vragen ons af waarom niet. Het is daar goed mis met alle gevolgen van dien. De directie had hun verantwoording moeten nemen met een lockdown.
  Wij zijn wel positief bevonden, maar hoe zit het met de andere bezoekers van week 43 die in Maarsheerd waren geweest.
  Maarsheerd is in gebreke gebleven, de directie had keiharde maatregelen moeten treffen. In week 43 hadden niet alle medewerkers een mondkapje op of beschermkleding.
  Dit verhaal wou ik even kwijt, want in feite had dat niet gehoeven wat de afdeling is overkomen. De directie had alles op slot moeten doen nadat het bekend werd dat 2 medewerkers corona hadden.
  Nu zes bewoners zijn overleden op de afdelingen van Maarsheerd houden wij onze harten vast.
  Hopelijk wordt daar in Maarsheerd een onderzoek ingesteld.

  • Ik vind jouw reactie een steek in de rug voor maarsheerd. Zij kampen ook met personeels te kort en roeien met de riemen die ze hebben. Een ziekenhuis gaat ook niet dicht als een 1 of 2 verplegers carona heeft en mogen de patiënten ook gewoon visite ontvangen. Dus dan stel je niet zomaar een lockdown in voor die oudjes. En ja spreek uit ervaring want mijn oma heeft in maarsheerd gezeten en is op 29 oktober helaas overleden. En daarnaast ben jij neem ik aan een volwassene die zijn eigen beslissingen neemt. Jij bent bewust op visite gegaan nadat de bewoners zijn getest. Jij had ook kunnen zeggen ik kom even niet tot de resultaten van de test binnen zijn. Dus het kan ook dat je door jouw eigen domme zet carona hebt gekregen en niet door maarsheerd

 3. Fijn hé, natrappen.
  Terwijl je weet dat er corona was, toch op bezoek gaan en nu klagen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.