Direct naar de inhoud.

Gemeente Veendam goed bezig in wijk Sorghvliet

  • door:
  • op:

VEENDAM – (ingezonden) – Na maanden van actievoeren, media-aandacht en overleg met de gemeente Veendam heeft de gemeente ingezien dat de situatie in straten van de wijk niet in een staat was, die je als burger mag verwachten. In oktober werd er gestart met stukken bestrating en rioolproblemen aan de Ellertsveld, Noordenveld en Drenthelaan te herstellen. En intussen is de gemeente ook bezig in Straat Soenda en Straat Malakka.

Al deze herstelwerkzaamheden maken de straten weer veilig voor de gebruiker en is voor dit moment een goede oplossing. De beste oplossing blijft nog steeds om de bestrating er helemaal opnieuw in te leggen. Deze werkzaamheden zijn voor dit moment de oplossing. Je kunt het vergelijken met een fietsband die lek is. Op een gegeven moment heeft plakken ook geen zin meer.

Het vervangen van openbaar groen met stekels voor beplanting zonder stekels is ook nog een van de wensen van de bewoners. De bewoners van de Ellertsveld zijn inmiddels samen met wijk en buurtbeheer al bezig om samen met de gemeente hier een plan van aanpak voor te maken. Ook in de gemeenteraad zijn er raadsleden die deze mening delen, dat de beste oplossing is , dat de bestrating helemaal opnieuw gelegd gaat worden. En dat het ook vervangen wordt voor nieuwe, want de huidige tegels zijn inmiddels ook 50 jaar oud. Alleen hier zit ook een behoorlijk prijskaartje aan en gemeenten zitten al met veel begrotingsproblemen.

Het is mooi dat de gemeente deze werkzaamheden nu laat uitvoeren, maar dat het op deze manier is gegaan, dat je eerst veel actie moet voeren, om het voor elkaar te krijgen is nog steeds jammer. Dat had anders gekund. Dat er gaandeweg  meer schot in deze situatie is gekomen, komt mede doordat ook het gemeentebestuur begon in te zien dat de bewoners niet overdreven en dat er daadwerkelijk problemen waren. Wethouder Bert Wierenga heeft zelfs de tijd genomen om in de Ellertsveld langs te komen, om de situatie te komen bekijken. En kwam zelf ook tot de conclusie dat er dingen aangepakt moesten worden. Er zijn veel slechte stukken aangepakt en hersteld. Het speelpleintje in de straat Malakka was al niet meer veilig om op te voetballen. Dat pleintje is er helemaal opnieuw ingelegd, zodat de kinderen er weer veilig kunnen spelen.

Bewoners hopen dan ook, dat ze in de toekomst ook meer gehoord worden en serieus genomen worden. Bewoners hebben inmiddels ook een Facebookpagina, waar dingen en lopende zaken op geplaatst kan worden die in hun straat spelen. Veendammers voor een veilige en leefbare buurt.

(Ingezonden door Harold Scheepstra)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal