Direct naar de inhoud.

Gemeente Veendam: “Bestrating vinden wij van aanvaardbaar niveau”

  • door:
  • op:
F: RTV1

VEENDAM – Al maanden melden bewoners problemen over de bestrating van de wijk Sorghvliet in Veendam. Zo liggen bepaalde stenen en tegels te hoog en andere juist weer te laag waardoor er overstromingen en valpartijen ontstaan. “De kwaliteit van de bestrating vinden wij van een aanvaardbaar niveau”, aldus een woordvoerder van de gemeente Veendam tegenover RTV1. Deze reactie kwam nadat er een cameraploeg van de streekomroep langs is gekomen en de problemen in kaart heeft gebracht.

Waterleiding

Harnold Scheepstra is bewoner van de wijk en heeft al meerdere malen aan de bel getrokken bij de gemeente Veendam. “Het begon rond Pinksteren toen voor zoveelste keer de waterleiding bij ons in de Ellertsveld knapte”, aldus Scheepstra. “Twee weken later gebeurde dit opnieuw en een dag later nog een keer. Het waterbedrijf heeft de bestrating, na reparatie van de waterleiding, netjes teruggelegd maar waar ze niet zijn geweest is het nog steeds een puinzooi. De gemeente wijst bij klachten naar het waterbedrijf.”

Facebook

Op de Facebookgroep ‘Veendammers op Facebook’ deed Scheepstra zijn beklag. Hij kreeg hier veel reacties op van buurtbewoners die met dezelfde problemen zaten. De gemeente gaf aan bij Scheepstra niet gediend te zijn van zijn Facebookbericht. “Hier maak je geen vrienden mee, we komen nog wel een keer langs om het probleem te bekijken.” aldus gemeentemedewerkers tegenover Scheepstra.

PvdA

Fractievoorzitter van de PvdA in Veendam, Vladimier Slor, woont zelf in Sorghvliet en onderschrijft de problemen. “Ik woon nu al 13 jaar in de wijk en de tegels in de straat zijn nog nooit aangepast”, aldus Slor. ┬á“Er komen steeds meer kuilen en gaten bij.”

Slor heeft het al meerdere malen aangekaart in de gemeenteraad. “Maar je moet ook medestanders krijgen, wij zijn alleen roepende in de raad en krijgen niet veel reactie terug.”

Communicatie vaker een probleem

De communicatie problemen die bewoners ondervinden met de gemeente zijn niet uitzonderlijk. “Helaas gebeurt dit nog wel eens vaker”, aldus Magda Carelsz, wijkbeheerder van Sorghvliet. Zij gaat het dossier, dat door Harnold Scheepstra inmiddels is aangelegd, overnemen en dit met de desbetreffende personen opnemen.

https://www.facebook.com/RTVEEN/videos/633761507335058

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal