Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kanaalster mag legaal wiet gaan telen

STADSKANAAL – De kanaalster vastgoed ondernemer Gert Jan D’Haan  is één van de tien wietkwekers die is ingeloot om mee te doen aan een landelijke proef om legaal wiet te kweken. D’Haan gaat samen met een groep ondernemers wiet kweken onder de naam QATI, Quality Assurance Through Innovation. QATI is een groepje ondernemers uit Oost-Groningen met banden in de vastgoedwereld.

Groningen

De legale wietkwekerij moet op het industrieterrein Westpoort in de stad Groningen komen. Het vergt volgens D’Haan een investering van 16 miljoen euro en moet uiteindelijk werkgelegenheid opleveren voor 65 man.

Grote feestvreugde bij de QATI groep maar het ministerie doet nog geen publiekelijke uitspraak omdat de uitkomsten van een Bibob onderzoek bij de aspirantkwekers nog moet plaatsvinden. Dit onderzoek moet uitmaken of de ondernemers bonafide zijn.

De wietfabriek 

Aangezien criminelen ook vast wel geïnteresseerd zijn in wiet en de opbrengst daarvan, wordt straks het pand van QATI goed beveiligd. “We hebben een uitgebreid veiligheidsplan moeten inleveren. Je kunt straks niet zomaar bij ons gebouw komen”, aldus de D’Haan bij RTV Noord.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.