Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pé Langen wil wietteelt in gemeente Veendam

Foto en tekst: Peter Panneman

VEENDAM – Gemeenteraadslid Pé Langen van partij VUK roept de gemeente Veendam op zich met de grootst mogelijke spoed zich aan te melden voor de pilot die aangeboden zal worden voor 6-10 gemeenten ten aanzien van legale wietteelt.

Het aankomende kabinet met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie wil in de nieuwe regeerperiode een proef waarbij in een aantal gemeenten legaal wiet wordt verspreid. Deze zogenoemde ‘overheidswiet’ wordt landelijk geteeld. In totaal komen straks zes tot tien plaatsen in aanmerking.

Partij VUK heeft zich steeds hard gemaakt voor de mogelijkheid om binnen de gemeente Veendam op een reguliere manier wiet te kweken en te distribueren. Wij zagen en zien dit nog steeds als een oplossing voor veel problemen rondom de, nu nog, illegale wietteelt. Langen trok eerder aan de bel waarin hij vroeg uitvoering te geven aan het experimenteel kweken van wiet. Verminderen van criminaliteit en grip op de kwaliteit van de in onze gemeente verkochte wiet staat daarbij voorop, Aldus Pé Langen in een brief aan de gemeente Veendam.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.