Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Auto’s weer terug in de Kerkstraat

VEENDAM – Met ingang van 2019 is de Kerkstraat in het hartje van de Parkstad weer toegankelijk voor alle auto’s. Het gaat in eerste instantie wel om een proef van een jaar, althans dat is het voornemen van B en W van Veendam. Wethouder Henk Jan Schmaal (gemeentebelangen) zegt dat de intentie om de proef te starten er ligt. Het definitieve besluit moet nog genomen worden door het college van burgemeester en wethouders.

Veendam neemt de maatregelen op advies van een landelijk bureau dat zich vooral bezighoudt met het aantrekkelijker maken van winkelcentrums. Schmaal hoopt hiermee nieuwe middenstanders over te halen om zich in de Kerkstraat te vestigen. De winkelstraat kampt al jaren met leegstand.

Het college kan het besluit om de Kerkstraat weer toegankelijk te maken voor autoverkeer nemen zonder toestemming van de gemeenteraad. Raadslid Pé Langen van de partij VUK is daarom helemaal niet blij met het voornemen. Hij ziet de proef niet zitten en verwacht een chaos. Ook de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers is dan weer terug bij af, aldus Langen. Ook andere oppositie partijen hebben hun twijfels en maken zich zorgen.

Mocht het college van B &W tot de proef besluiten dan worden er vier drempels en tien parkeerplaatsen in de winkelstraat aangelegd waar de automobilist 30 minuten mag parkeren.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.