Direct naar de inhoud.

Eva (22) ontwierp openingsjas TOP2000

  • door:
  • op:
Screenshot NPO Radio 2

STADSKANAAL/ZWOLLE – De in Stadskanaal geboren Eva Heijne heeft de afgelopen maand wel een heel bijzondere klus gekregen. De jas die NPO Radio 2 DJ Bart Arens moest gaan dragen moest ontworpen worden. Eva was via haar stage vorig jaar bij Radio 3FM benaderd om deze artistieke klus te gaan doen. ‘Dat ging via een collegaatje van het productieteam van 3FM waar ik vorig jaar stage liep. Zij was kort daarna overgestapt naar radio 2. Die wilde eens dat Bart een nieuw jasje zou aantrekken voor de Top 2000. Hij had al jaren dezelfde aan en die was volgens haar afgedragen’ zei de 22-jarige tegen De Stentor.

F: NPO Radio 2

Via haar Instagram account laat Eva al een half jaar lang haar zelfgeschilderde spijkerjassen zien. Waar ze die eerst voor zichzelf maakte, maakt ze ze nu ook in opdracht. De geboren knoalster heeft haar tijd voor de opdracht genomen. ‘Ik heb er heel lang over gedaan. De verf breng ik laag voor laag op en lak ik uiteindelijk af met vernis. Ik ben er zeker tien uur mee bezig geweest. En dan heb ik het ontwerp maken nog niet mee gerekend. Maar deze moest echt goed worden, want die zou op tv komen. Dat was in ieder geval de bedoeling. Want ik begreep dat Bart zo op het laatste moment nog kon bedenken dat hij toch zijn oude jasje aan wilde.’

De 22-jarige ontwerpster vierde Kerst bij haar ouders in Stadskanaal en bekeek ook daar de opening van de ‘Lijst de lijsten’. Doordat de opnames al eerder gemaakt waren, wist Eva al dat de radioDJ haar creatie ging dragen. Naast de enthousiaste reactie van haar familie, kwamen er ook veel positieve reactie’s op Facebook voorbij. ‘Waar kan ik die jas krijgen’ stond onder het filmpje dat geplaatst was door de radiozender.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal