Direct naar de inhoud.

Alle afdelingen sociale werkplaats Wedeka weer open: ‘Het blijft spannend’

  • door:
  • op:
F: Google Streetview

STADSKANAAL – Op alle afdelingen van sociaal werkbedrijf Wedeka wordt weer gewerkt. Voor de kerstvakantie sloot het bedrijf drie afdelingen op verschillende locaties in Stadskanaal omdat meerdere werknemers waren besmet met het coronavirus. ‘We maken een nieuwe start. Het aantal coronazieken staat weer op nul. Maar we blijven alert. Er zijn vandaag al weer een paar werknemers getest’, zegt directeur Grietje Kalfsbeek van Wedeka.

Extra maatregelen

Om nieuwe besmettingen te voorkomen zijn er extra maatregelen genomen. Zo komt het personeel dat werkt op de industrieafdelingen gefaseerd binnen. ‘De werknemers komen zo gespreid door de poort. We spreken ze daar aan op hun gezondheid en nemen de maatregelen met ze door’, aldus Kalfsbeek.

De collega’s van de groenvoorziening verzamelen na de vakantie normaal gesproken op één locatie, maar ook dat is aangepast. ‘Maandag worden alle schaftketen op hun plek gezet en daar zullen de werknemers zich dinsdag melden. Verder is besloten om op de grotere afdelingen ‘om en om’ te gaan werken’, zegt Kalfsbeek.

‘Blijft spannend’

Kalfsbeek hoopt dat de nieuwe maatregelen er voor zorgen dat het bedrijf niet nogmaals met een uitbraak te maken krijgt. ‘Ik heb vertrouwen in deze maatregelen, maar ik durf er niet mijn hand voor in het vuur te steken dat we niet weer met besmettingen te maken krijgen. Het blijft spannend’, aldus Kalfsbeek.

Eind november werden de eerste werknemers van Wedeka positief getest op het coronavirus. Dit aantal steeg halverwege december tot maximaal 51. Door de besmettingen moest ook een groot aantal werknemers in quarantaine. Bij het bedrijf werken meer dan 1500 mensen.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal