Direct naar de inhoud.

Oprichten Autisme en ADHD contactgroep Veendam

  • door:
  • op:

VEENDAM – In februari 2020 is Compaen begonnen met het opstarten van een contactgroep voor mensen met autisme en ADHD. Compaen organiseert normaal gesproken 4 a 5 keer per jaar thema avonden voor mensen met Autisme en ADHD. Een lotgenoten of contactgroep is er in Veendam niet. “In maart 2020 is alles door de komst van Corona stil gelegd. Nu ziet het er nog niet naar uit dat we spoedig van de Corona af zijn. En nog een jaar verloren laten gaan is ook niet de bedoeling”, aldus een woordvoerder van de Welzijnsorganisatie.

Daarom is besloten om online een start te maken. En zo gauw het weer mogelijk is ook fysiek bij elkaar te komen. De bedoeling van de contactgroep is dat mensen met autisme en ADHD, familieleden en andere belangstellenden ervaringen uitwisselen Hoe ze met dingen omgaan en hoe ze de dingen oplossen, waar ze tegenaan lopen.

Daarom is er op Facebook een pagina aangemaakt, waar men lid van kan worden. Autisme en ADHD contactgroep Veendam. OM te beginnen gaan we hier dingen plaatsen, zoals omgaan met prikkels, emoties ed. En het uit wisselen van ervaringen. Ook gaat er samenwerking gezocht worden met instanties zoals Accare, Compaen en IPGGZ ed voor hulp en advies om deze groep op te starten. In de stad Groningen bestaan soortgelijke groepen al. En niet iedereen is in de mogelijkheid hier naar toe te gaan. FInanciele, lichamelijke of andere oorzaak spelen hier een rol in. Terwijl er wel behoefte bestaat om dit bij te wonen.

Wie hier belangstelling voor heeft kan zich via Facebook of website aanmelden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal