Direct naar de inhoud.

Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum gaat voor meer bekendheid

  • door:
  • op:
De heer en mevrouw Pomp onthullen het eerste bord | Foto: Hielke Bosch/RTV1

WILDERVANK – Het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum uit Wildervank wil meer naamsbekendheid genereren in de regio. Daarom is er zaterdag begonnen met het onthullen van publicatie borden bij de Margaretha Hardenbergkerk, waar het cultuurcentrum is gehuisvest. De borden staan aan de kant van de Raadhuisstraat en Torenstraat in Wildervank.

Culturele activiteiten

“Met deze borden willen wij de bevolking in de regio duidelijk maken, dat in het kerkgebouw geen kerkdiensten meer worden gehouden, maar uitsluitend culturele activiteiten plaatsvinden”, aldus secretaris van de stichting Wildervanck-Wildervank; Henk Robben.

Vrijwilligers

De stichting werkt met 22 vrijwilligers. Twee daarvan zijn Jaap en Fenna Pomp, die het bord onthulden. Zei onderhouden het buitengebeuren van de kerk, waaronder de begraafplaats. “Wij hebben een groep vrijwilligers die ons helpen, waaronder maatschappelijke stagiaires.”

Het echtpaar Pomp vindt het vooral belangrijk om de historie van het kerkje, en alles eromheen, aan de nieuwe generatie te vertellen.

Corona

Door de coronapandemie kan het MHC helaas weinig organiseren. “Wij willen hopen, dat de pandemie zo snel mogelijk tot het verleden behoort”, zegt Robben. “Wij willen uiteraard zo snel mogelijk weer kunnen beginnen en de deuren van het MHC volledig openen, zodat wij de activiteiten weer kunnen voortzetten.

Maar ondanks de coronacrisis zitten ze bij de stichting niet stil. “Er hebben zich een aantal verenigingen uit de regio gemeld, deze zijn klein behuisd en hebben hier veel meer ruimte om de 1,5 meter te waarborgen”

Ook is het cultuurcentrum bij de gemeente Veendam aangemeld als stemlokaal voor de komende verkiezingen.

 

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal