Direct naar de inhoud.

ANWB: duofiets in Stadskanaal mooiste project provincie

  • door:
  • op:
F: ANWB

STADSKANAAL – Het ANWB Fonds heeft de aanschaf van een duofiets, waarmee ouderen in Stadskanaal samen met een begeleider op pad kunnen, uitgeroepen tot mooiste maatschappelijke project van de provincie Groningen. De initiatiefnemers kregen een cheque van 10.000 euro voor hun project. Het ANWB Fonds geeft geld aan projecten die een maatschappelijke bijdrage leveren op het gebied van verkeersveiligheid, mobiliteit en vrije tijd.

Heel blij mee

‘We zijn ontzettend blij met deze bijdrage. Nu kunnen we eindelijk een eigen duofiets aanschaffen’, vertelt Willeke Bischoff. Zij werkt samen met twee collega’s bij Buurtzorg Stadskanaal. De organisatie regelt de thuiszorg voor circa 25 ouderen, vooral mensen die aan huis en soms aan bed zijn gekluisterd. Vorig jaar leende de thuiszorgafdeling een duofiets voor een cliënte die normaal nauwelijks meer uit bed komt. ‘Die mevrouw werd er zó blij van, ik zag een heel ander persoon.’

Ook voor andere ouderen

Nog dit jaar wordt een eigen duofiets aangeschaft. Die is niet alleen bestemd voor de cliënten van de buurtzorg, maar ook voor andere ouderen in Stadskanaal en Nieuw Buinen. In totaal 46.317 Nederlanders hebben de afgelopen maanden meegestemd in deze landelijke campagne van het ANWB Fonds. Voor iedere provincie werd een winnaar aangewezen. De verkiezing werd voor de derde keer gehouden.

 

 

Bron: RTV Noord

Eén reactie op “ANWB: duofiets in Stadskanaal mooiste project provincie”

  1. Wij hebben een duo-scootmobiel. Ideaal, je kunt nu gewoon een gesprek voeren ipv dat je alleen maar achter elkaar rijdt.ook de hondjes vinden het leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-