Direct naar de inhoud.

Zingende buschauffeur uit Stadskanaal heeft weer een hit

  • door:
  • op:
F: Richard Huiting

STADSKANAAL – Richard Huiting, die in het dagelijks leven buschauffeur is, heeft opnieuw een hit te pakken. Zijn eerste nummer heeft Huiting eind december op zijn eigen facebookpagina gezet. Op moment van schrijven is dat bericht 459 keer gedeeld, is er meer dan duizend keer gereageerd en heeft hij 754 likes gekregen. Dat nummer ging over de gevolgen van het coronavirus. Zijn tweede nummer gaat ook over die pandemie. Huiting vertelde vanochtend in het radioprogramma ‘1 op Zaterdag’ dat zijn nieuwe nummer over het voorjaar gaat. Ook dit nummer gaat weer als een trein op social media en is binnen 24 uur al meer dan 270 keer gedeeld.

De buschauffeur geeft aan dat dit nieuwe nummer bedoelt is om mensen sterkte te wensen. ‘Het moet vreselijk zijn voor alle ondernemers; de horeca, de kapsalons, de tattooshops en de normale winkels. Wat ze in al die tijd hebben opgebouwd, zien ze in een jaar helemaal instorten.’ Huiting hoorde van verschillende ondernemers hoeveel subsidie ze krijgen en denkt dat dat veel te weinig is. ‘Dat is echt verschrikkelijk voor die mensen.’ Hij hoopt ook dat hij een lach op het gezicht van de lokale ondernemers kan toveren met dit lied.

Het nieuwe lied van Richard Huiting kan je hier beluisteren:-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal