Direct naar de inhoud.

Lycurgus, met basisdebuut voor Spiegelaar, door naar Kampioenspoule

  • door:
  • op:
Archieffoto   F: Facebook Lycurgus

GRONINGEN – Volleybalclub Lycurgus uit Groningen heeft gisteren hun wedstrijd met 3-0 van Computerplan VCN gewonnen. De Groningse club heeft zichzelf daardoor als tweede geplaatst voor de kampioenspoule. Lycurgus ging de wedstrijd in met een andere basisopstelling dan anders. Jaron Spiegelaar uit Nieuw-Buinen begon voor het eerst in de basis. Spiegelaar was erg blij dat hij de kans kreeg om te beginnen.

‘Hier staat zeker een blije Jaron Spiegelaar. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om de hele wedstrijd te mogen spelen’, aldus Spiegelaar voor de camera van de Volleybalclub.  De eerste libero (verdediger) was niet fit genoeg om de wedstrijd te spelen. ‘Dit gun je natuurlijk niemand, maar de één z’n dood is de ander z’n brood’ De twintig jarige volleyballer is blij dat de coach hem het vertrouwen geeft om te spelen.

Spiegelaar voor de camera van Lycurgus

Het volleybalspel was in de wedstrijd niet het niveau wat Lycurgus probeerde te halen, ondanks de 3-0 winst. Lycurgus zelf geeft aan op hu website dat dat zeker niet aan de Buunermonder lag. ‘Passend waren de cijfers van de eerste set meer dan goed te noemen.’ Als er gekeken wordt naar de statistieken was de eerste set een van de betere sets op het gebied van passen.

De spanning gaat loopt hoger op bij  Spiegelaar. ‘Ik heb nog nooit een kampioenspoule meegemaakt.’ Het schema van de poule is erg zwaar. ‘We spelen zes wedstrijden in drie weken. Dat wordt flink aanpoten en het is een druk programma.’ Spiegelaar hoopt dat de eerste libero dan weer kan spelen.

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal