Direct naar de inhoud.

Knoalster pinguïns langs de N34

  • door:
  • op:
Eerder werd er al een pinguïn gevonden voor de studio van RTV1

ZUIDLAREN – Dinsdagochtend kreeg de politie Aa en Hunze de melding dat er  pinguïns langs de N34 zouden staan. Eenmaal ter plaatse bleek het om houten pinguïns te gaan. Van wie ze zijn en hoe ze langs de weg zijn beland is dan nog een raadsel. Een tip van de redactie van RTV1 leidde tot kunstenaar Pascal Bunk.

Trekvogels
Op meerder plekken duiken de houten pinquïns op. Ze werden al gespot bij Borger en Gasselte. ‘Bij ons in Stadskanaal weet iedereen wie dat heeft gedaan’ zegt Pascal Bunk lachend. De kunstenaar uit Stadskanaal heeft de houten dieren zelf aan de weg gezet. Bunk: ‘Het zijn toch trekvogels he.’
De politie heeft de houten figuren vanochtend meegenomen. Bunk kan ze komen ophalen bij steunpunt Kloosterveen. Volgens Bunk zit er nog wel een verhaal achter de pinguïns. Wie weet krijgt dit verhaal dus nog een staartje.

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal