Direct naar de inhoud.

St. Antoniusschool Musselkanaal dicht door coronabesmettingen

  • door:
  • op:
De St. Antoniusschool in Musselkanaal. (Foto: Google Streetview)
De St. Antoniusschool in Musselkanaal. (Foto: Google Streetview)

MUSSELKANAAL – Leerlingen en leraren van de St. Antoniusschool in Musselkanaal blijven voorlopig nog thuis. Vorige week werden leerkrachten positief getest op het coronavirus. Bestuurder Béjanne Hobert van Primenius waar de school onder valt besloot over te gaan op thuisonderwijs.

Niet noodzakelijk, maar veiliger

‘Het was niet strikt noodzakelijk om met de hele school in quarantaine te gaan, maar dit is veiliger’, zei Hobert afgelopen weekend. Zo wilde Hobert leerkrachten en leerlingen de mogelijkheid geven om zich te laten testen. ‘Het virus grijpt echt om zich heen, en we zien dat kinderen ook positief kunnen zijn. Dus zijn we echt voorzichtig.’ Ouders reageerden volgens Hobert begripvol. ‘Maar je merkt dat de veerkracht eruit is. Kinderen willen graag weer naar school.’

Vandaag nog niet open.

Vandaag zou de school weer open gaan. Helaas bleek dat er meer besmettingen bij zijn gekomen. Om hoeveel besmettingen het gaat en of het om leerlingen of kinderen gaat wil Hobert niet zeggen. Maandag is de quarantaineperiode voorbij en hoopt de school weer open te kunnen. Of dat kan is afhankelijk van de vraag of er nog besmettingen bijkomen. Deels open is ook een optie. Hobert: ‘We werken in zogenoemde bubbels. Hierdoor kunnen sommige bubbels misschien weer veilig weer naar school en andere nog niet.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal