Direct naar de inhoud.

Jasper Wever: ‘Fucking trots dat het gelukt is’

  • door:
  • op:
F: Still TVOH

HILVERSUM – Jasper Wever uit Nieuw-Buinen staat vanavond in de finale van het RTL4-programma The Voice Of Holland. Wever is opticiën in Stadskanaal. Daar was afgelopen week iedereen in rep en roer, want coach Jan Smit kwam langs op het werk van de finalist om hem een hart onder de riem te steken.

Direct na de halve finale, vorige week, werd de opticiën voor de camera gehaald. ‘Dit is echt mega tof! Ik had dit nooit verwacht. Ik heb dit wel gedroomd, maar het is nu werkelijkheid geworden.’ De Buunermonder antwoorde negen maanden geleden erg nuchter op de vraag wat hij ging doen als Wever de finale zou winnen. ‘Als ik het zou winnen, ga ik het vieren met een borrel.’

De 29-jarige zanger geeft vanaf het begin al aan dat hij meedoet met het programma, omdat hij wil weten wat mensen die verstand van muziek hebben van zijn stem vinden. Hij vindt het programma wel erg zwaar. ‘Het programma heeft wel impact op je. Als je niks gewend bent van televisieprogramma’s of van muziek en je stapt op zo’n groot podium dan is dat wel erg leuk. Ik ben mijzelf de afgelopen maanden ook echt wel tegengekomen’, geeft de zanger aan, doelend op zijn nerveusiteit. ‘Ik ben fucking trots dat het gelukt is!’

(Artikel gaat door na de foto’s)

Burgemeester Jan Seton, van de gemeente Borger-Odoorn, had ook een speciale boodschap voor Jasper. ‘Hier in Nieuw-Buinen en Borger-Odoorn zijn we er hartstikke trots op wat jij allemaal doet bij The Voice!’ Ook kreeg hij nog de bemoedigende boodschap ‘kop d’r veur’ van de burgemeester.

In Stadskanaal is de Jasper-gekte nu écht losgebarsten. Zo hangen er bij veel winkeliers en inwoners een poster van Jasper voor het raam, door het hele centrum zijn stickers geplakt en is er een speciaal filmpje gemaakt om hem te steunen. Kortom, de hele omgeving is klaar voor de finale vanavond.

De finale is om 20.00 uur te zien op RTL4.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal