Direct naar de inhoud.

Sem van 11 verkoopt wel 1000 eieren per week

  • door:
  • op:
sems eiren
Sem koopt de eieren bij een boer uit de buurt (foto:Arienne Dozeman)

MUSSELKANAAL – Voor een krantenwijk is hij nog te jong, om toch geld te kunnen verdienen bedacht Sem van 11 daarom iets anders. Hij verkoopt eieren aan huis in Musselkanaal, en is daarmee waarschijnlijk de jongste eierenverkoper van Nederland.

Sem koopt de eieren bij een boer uit de buurt. Vervolgens verpakt hij ze in doosjes van 10 stuks en brengt ze rond op de fiets. In aanloop naar Pasen heeft hij het drukker dan ooit, ‘ik verkoop deze week wel 1000 eieren’. Maar ook buiten Pasen heeft hij een mooie vaste klantenkring.

‘Sem is hoogbegaafd’ vertelt zijn moeder Jessica, ‘soms heeft hij het daardoor op sociaal vlak wat moeilijker’. Dat de verkoop van eieren zo’n groot succes is geeft hem juist zelfvertrouwen. Vader Simon: ‘We zien dat hij sociaal ontzettend gegroeid is en een doorzetter is.’

sems eiren
Sem heeft in Musselkanaal heel wat vaste klanten (foto: Arienne Dozeman)

De zaken lopen goed, maar voor de gamelaptop die Sem graag wil kopen moet hij toch nog heel wat ritjes maken.

Sem bezorgd in heel Musselkanaal. Een doosje van 10 kost 1,50. Bestellen kan via zijn website of een belletje.

 

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal