Direct naar de inhoud.

Jan Nieboer en Jan H. krijgen jaar cel voor windmolenterreur

  • door:
  • op:
Foto: Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Jan Nieboer uit 2e Exloërmond en Jan H. uit Meeden zijn veroordeeld tot één jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk voor het versturen van tientallen dreigbrieven aan bedrijven die zich bezighielden met de bouw van twee windparken in Drenthe en Groningen.

De straf is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat eiste vorige maand vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk tegen de twee mannen. De straf is lager, omdat beide mannen zijn vrijgesproken van het ophangen van pamfletten in Groningen, waarin werd gedreigd met het dumpen van asbest.

2019

Beide mannen werden op 19 juni van 2019 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij strafbare feiten rondom de aanleg van windmolenparken. Nieboer en H. hebben daarna een aantal maanden in voorarrest gezeten.

Onrecht

Nieboer vertelde vorige maand in gesprek met RTV1 dat het gevoel van onrecht nog steeds in hem zit. ‘Maar ik heb veel vertrouwen in de rechtspraak en dat deze mensen hun werk goed doen. Ik maak me dan ook absoluut geen zorgen’ zo voegde hij eraan toe. Het gehele interview met Nieboer is hieronder te bekijken.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal