Direct naar de inhoud.

Kleine vijf ton voor Knoalsters die het financieel moeilijk hebben

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – Wie het door corona financieel moeilijk heeft kan mogelijk gebruik maken van de TONK regeling. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag deed wethouder Verschuren een oproep aan alle Knoalsters die steun nodig zijn.

Vijf ton in de pot

Verschuren laat weten dat er tot nu toe 25 aanvragen zijn gedaan, terwijl de gemeente had gerekend op minstens 150. Verschuren: ‘Er zit een kleine vijf ton in de pot, dus we proberen er meer aandacht voor te krijgen.’ De oproep aan inwoners van Stadskanaal is dan ook ‘kom je in de problemen, neem dan contact op met de gemeente en kijk of je in aanmerking komt voor deze regeling.’

TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Deze regeling is bedoeld voor mensen die moeite hebben om de woonkosten van hun privéwoning te betalen door verlies van inkomen als gevolg van de coronamaatregelen. Het gaat dan om de huur of de hypotheek en de kosten van elektriciteit, gas en water.

Gift

De regeling is ook bedoeld voor personen die een inkomen boven het sociaal minimum hebben. De TONK-uitkering is een gift en hoeft dus niet te worden terugbetaald.

Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen vindt u hier.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal