Direct naar de inhoud.

Lintjesregen: twee onderscheidingen in Veendam

  • door:
  • op:
Burgemeester Sipke Swierstra (Foto: Ariënne Dozeman/RTV1)

Traditiegetrouw worden op de dag voor koningsdag de koninklijke onderschedingen uitgereikt, de lintjesregen. In Veendam ging burgemeester Sipke Swierstra met de traditionele paardentram bij de mensen thuis langs. Vanwege de coronamaatregelen dit jaar geen uitreiking op het gemeentehuis. De gelukkigen werden vandaag thuis verrast. Voor koffie en gebak was gezorgd en het zonnetje deed de rest.

Hilda van IJsselmuide – Wijnholds

Eerste halte: vrijwilligster Hilda van IJsselmuide – Wijnholds. Zo is ze al meer dan 35 jaar betrokken bij Wijkvereniging Sorghvliet. Ze heeft in die jaren diverse activiteiten georganiseerd en bestuursfuncties bekleed, waaronder voorzitter. Daarnaast is ze al 25 jaar vrijwilligster in Meander, locatie Veenkade Veendam. Ze bemant het winkeltje, helpt bij de jaarlijkse oliebollenmiddag, organiseerde de kaartmiddagen en verzorgt de bingomiddagen. Verder leidt ze de handwerkclub en helpt bij alle voorkomende activiteiten. Ze helpt ook al 25 jaar actief bij de FNV Belastingservice. Burgemeester Sipke Swierstra: “Mevrouw Van IJsselmuide helpt mensen graag en heeft voor iedereen aandacht. Ze is een toegewijde stabiele kracht en zet zich al jaren lang in voor de gemeenschap. Om die reden is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.”

Aeilt Hassing

Tweede halte: Aeilt Hassing, hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet bij Sportvereniging Veld- en Zaalvoetbal Veendam (V&Z).

Hij is altijd het aanspreekpunt voor vragen en besteed vele uren aan de club met zijn activiteiten. De heer Hassing is inmiddels al ruim 16 jaar voorzitter van V&Z Veendam. Daarnaast heeft hij als ervaren scheidsrechter vele aspirant scheidsrechters begeleidt bij hun eerste stappen in arbitrageland. Deze scheidsrechters hebben zijn wijze van het overdragen van kennis en kunde als zeer positief ervaren. Burgemeester Sipke Swierstra: “Als voorzitter van V&Z is hij de man die de zaken dusdanig weet te organiseren dat vele zaalvoetbalteams hun hobby kunnen beoefenen. Dankzij zijn inzet kunnen de voetballers op een goede manier hun sport beoefenen. Door vele uren en de wijze waarop hij zich al vele jaren inzet is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal