Direct naar de inhoud.

Lintjesregen Stadskanaal in andere vorm

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Traditioneel worden voor Koningsdag de Koninklijke onderscheidingen door de burgemeester uitgereikt aan inwoners die zich belangeloos hebben ingezet voor de medemens. Vanwege het coronavirus worden er geen lintjes uitgereikt, maar krijgen de inwoners wel te horen dat ze een onderscheiding krijgen. Locoburgemeester Johan Hamster verraste vrijdag 24 april vijf inwoners met het nieuws over hun onderscheiding. De volgende vijf inwoners krijgen een lintje:

Mevrouw J.M. Nijhof-Keizer
Mevrouw is onder meer initiatiefneemster van De Eeuw Van Mijn Ubbo en bestuurslid voor de stichting. Van 1997 tot 2018 zette ze zich in voor KWF Kankerbestrijding, onder andere als secretaris voor de afdeling gemeente Stadskanaal. Dit deed ze lange tijd naast haar vrijwilligerswerk voor de Gereformeerde Kerk Stadskanaal (1980 – 2007). Mevrouw is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

De heer S. Greving en mevrouw G.J. Greving-van Bentem
Dit echtpaar doet al ruim 40 jaar vrijwilligersactiviteiten voor de Protestantse gemeente Stadskanaal, waaronder het rijden van ouderen naar de kerkdienst. Daarnaast zijn ze onder meer beiden EHBO’er bij sportwedstrijden en evenementen en lopen ze sinds jaar en dag collecte voor verschillende goede doelen. Mevrouw Greving is sinds 1985 actief bij de Christelijke Sportvereniging (CSV) Stadskanaal. Bovendien is ze al 25 jaar trainer bij gehandicaptensportvereniging DWS Stadskanaal, waar meneer een aantal jaren bestuurslid is geweest. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje–Nassau.

De heer J.N. Huiges en mevrouw G. Huiges-Wigchers
Meneer Huiges is medeoprichter van volleybalvereniging VCO ’72, hij fluit bij de vereniging en in Noord-Nederland wedstrijden. Mevrouw Huiges is onder andere bekend van het voorlezen van Groningstalige verhalen op RTV Westerwolde, wat ze tot 2012 deed. Bovendien deed ze ruim 30 jaar vrijwilligersactiviteiten voor CVSO Onstwedde. Ook nu is ze nog actief, voor buurtschap Smeerling. Meneer Huiges is al sinds 1970 actief voor voetbalvereniging Onstwedder Boys. Dit deed hij als bestuurslid, elftalleider en tegenwoordig als scheidsrechters en klusjesman. Ook mevrouw is op de club te vinden als organisator van ‘pupil van de week’ en achter de bar voor de kantinediensten. Beiden zijn al ruim 15 jaar vrijwillig actief in het woonservicecentrum De Bolderborg in Vlagtwedde. Samen verrichten ze tot op de dag van vandaag veel mantelzorg voor familie, vrienden en kennissen. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Nieuwe datum nog niet bekend
De landelijke organisatie Koninklijke onderscheidingen organiseert een nieuwe datum waarop de lintjes daadwerkelijk worden opgespeld, in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s van de gedecoreerden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal