Direct naar de inhoud.

Bert van Beek voor derde keer lijsttrekker CU Stadskanaal, afscheid voor wethouder Hamster

  • door:
  • op:
De top 10 van ChristenUnie Stadskanaal | Eigen Foto

STADSKANAAL.- Bert van Beek uit Mussel is woensdagavond voor de derde keer op rij benoemd tot lijsttrekker van ChristenUnie Stadskanaal, voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Op nummer twee van de lijst staat Ingrid Sterenborg. Tegelijk met de lijst werd ook het nieuwe verkiezingsprogramma van CU Stadskanaal vastgesteld. 

‘We zijn dankbaar dat we de grootste partij mogen zijn met 5 zetels’, aldus van Beek. ‘Dat heeft ons in staat gesteld om, ondanks moeilijke financiële omstandigheden en de coronacrisis, veel te bereiken met en voor de inwoners de afgelopen periode.’

Verjonging

Aan de nieuwe kandidatenlijst is te zien dat de CU voor verjonging heeft gekozen. In de top 10 staan vijf jonge nieuwkomers. Met als hoogste Knoalster ondernemer Jelmer van Veen op nummer 3.

Wethouder Hamster

Wethouder Johan Hamster heeft laten weten na twaalf jaar wethouderschap in Stadskanaal zich niet beschikbaar te stellen voor een nieuwe termijn. ‘Voor mij tijd voor een functie elders!’, zo schrijft Hamster op Facebook. ‘En nee, ik weet nog niet waar en wat de toekomst brenge moge.’

De 39-jarige Hamster begon op 28 april 2010 als wethouder in Stadskanaal. In februari van dit jaar werd hij door het blad Binnenlands Bestuur verkozen tot ‘Beste Bestuurder van 2020’.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal