Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Koning Willem-Alexander opent Zonnepark Hollandia in Nieuw-Buinen

F: RVD – Paul Tolenaar

NIEUW-BUINEN – Koning Willem-Alexander komt vrijdagmiddag 21 mei naar Nieuw-Buinen om zonnepark Hollandia officieel te openen. Hij krijgt een rondleiding over het terrein en spreekt met betrokken omwonenden, technici en vertegenwoordigers van initiatiefnemers Avitec, Solarfields en Avebe.

Het zonnepark met 300.000 zonnepanelen is sinds begin dit jaar al in gebruik en heeft een omvang van 120 MegaWatt. Het initiatief is daarmee het grootste zonnepark van Nederland. Het park in Nieuw-Buinen zet met innovatie in op het verder verduurzamen van de energietransitie.

Het vorige bezoek van de koning aan onze provincie was vorig jaar. Toen ging hij in juni langs in Borger bij het Hunebedcentrum en cultuurpodium VanSlag om zich te laten bijpraten over de gevolgen die het coronavirus heeft op de kunst-, cultuur- en vrijetijdssector.

 

 

Bron: RTV Drenthe

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

2 Reacties op “Koning Willem-Alexander opent Zonnepark Hollandia in Nieuw-Buinen

  1. Henk Prins

    Het park in Nieuw-Buinen zet met innovatie in op het verder verduurzamen van de energietransitie.

    CORRECTIE:

    De initiatiefnemers zetten in op maximale winst uit subsidie. De grote oplichtingsshow is nu al een poosje gaande in de provincie Groningen en Drenthe. Het mooie landschap onder het mom van wat zijn we toch duurzaam bezig volgooien met zonneparken en windmolenparken. En de ambtenaren willen graag een groen voetje halen en gaan er blindelings mee akkoord. Wie stopt eindelijk eens deze waanzin?

  2. Ben het helemaal met u eens ,het valt op dat er nergens in nl zoveel windmolens en zonnebanken zijn,goed akkerbouw grond wordt opgeofferd voor milieu crimminelen die het noorden verzieken.de politiek durft niet eens vragen te stellen alles onder het mom van beter milieu.
    Waar zijn nu die zogenaamde groene partijen,NERGENS HE,!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.