Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Knoalster oppositie: ‘Met welk verlies zijn de panden aan de Navolaan verkocht?’

lege panden Navolaan

Lege panden aan de Navolaan (Foto: Ariënne Dozeman/RTV1)

Oppositiepartijen PvdA, SP en D66 willen van het college van Stadskanaal weten welk bedrag ondernemer Ben Timmermans voor de leegstaande panden aan de Navolaan heeft betaald. Datm meldt RTV Noord. Wethouder Goedhart Borgesius wil dat geheim houden, maar de oppositiepartijen willen deze informatie boven tafel hebben.

Voor de ontwikkeling van het winkelcentrum kocht de gemeente Stadskanaal enkele jaren geleden de adressen Navolaan 8 – 13 op voor een bedrag van rond de één miljoen euro. Onlangs maakte Stadskanaal bekend een deal te hebben gesloten met BT Beheer, een BV van ondernemer Ben Timmermans van aannemingsbedrijf Avitec.

‘Onrendabele top’

Volgens de gemeente Stadskanaal is er in de onderhandelingen gesproken over een ‘onrendabele top’ voor Timmermans om de panden te herontwikkelen, wat als een van de redenen is gebruikt om het verkoopbedrag niet bekend te maken.

Maar omdat het om de inzet van belastinggeld gaat, willen oppositiepartijen PvdA, SP en D66 het naadje van de kous weten over deze deal. Ze hebben schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Goedhart Borgesius (VVD).

‘Hoe groot waren deze risico’s?’

‘Wat waren de vooraf ingeschatte risico’s en hoe groot waren deze risico’s?’, vragen de partijen zich af. ‘Voor welk bedrag is de Navolaan 8-13 verworven door BT Beheer II BV? Hoe groot is het bedrag wat valt onder de onrendabele top en welk bedrag draagt de gemeente bij? Had dit niet door de gemeente zelf uitgevoerd kunnen worden?’

Wethouder Borgesius heeft in het fractievoorzittersoverleg aangeboden de stukken onder voorwaarde van geheimhouding in te laten zien door de raadsleden. Daar gaan de drie genoemde oppositiepartijen niet mee akkoord. Zij willen dat de bedragen boven tafel komen.

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.