Direct naar de inhoud.

Voorintholt verdwijnt na ruim veertig jaar uit de Beneluxlaan: ‘Tijd voor een nieuw hoofdstuk’

  • door:
  • op:
Martin Panneman gaat met zijn groente- en fruitzaak verhuizen van de Beneluxlaan (L) naar de Europalaan (R) | Foto’s: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – De groente- en fruitzaak Voorintholt is al jaar en dag een vast aangezicht in de Beneluxlaan van Stadskanaal. Echter gaat de winkel na ruim 40 jaar verhuizen. Over een aantal maanden zal de zaak zich gaan vestigen, hartje centrum, aan de Europalaan 26.

Martin Panneman nam de winkel twee jaar geleden over en heeft grote ambities. Dat was ook de belangrijkste reden om te verhuizen. ‘In de nieuwe zaak hebben we gewoon veel meer ruimte, zo kunnen we het assortiment flink gaan uitbreiden’, aldus Panneman. In het kleine kantoortje achter in de zaak aan de Beneluxlaan vertelt hij over de nieuwe plannen voor zijn winkel.

Nieuwe naam

‘We gaan echt meer een versmarkt worden’, vervolgt Martin. ‘Dus dat betekent dat we ook bijvoorbeeld verse maaltijden, salades en smoothies gaan verkopen. In het nieuwe pand krijgen we een mooie grote keuken waarin dat allemaal voorbereid kan worden.’ Met de verhuizing verdwijnt ook de naam ‘Voorintholt’. De zaak gaat in het nieuwe pand verder als ‘Panneman Passie voor Vers’.

‘De hele straat vindt het jammer’

Het zal voor personeel, klanten maar ook voor collega’s wel even wennen zijn dat de groente- en fruitzaak na ruim vier decennia niet meer in de Beneluxlaan te vinden zal zijn.  ‘De hele straat vindt het jammer dat we weggaan. Maar iedereen begrijpt het wel. We krijgen met het nieuwe pand een prachtige kans om te vernieuwen, een nieuw hoofdstuk.’

In de Beneluxlaan is het de laatste maanden al een komen en gaan van verschillende winkels. Welke zaak er in het huidige pand van Voorintholt gaat komen is nog onbekend.

‘Hoop werk aan de winkel’

De komende maanden blijft de groente- en fruitzaak nog wel even op de oude vertrouwde plek te vinden. Panneman hoopt eind april/begin mei zijn nieuwe zaak aan de Europalaan te openen. ‘Er moet nog wel flink wat gebeuren’, zo geeft Martin aan. ‘Eerst moet de doorgang naast ons nog verbouwd worden. Ook halen we in het pand de muur eruit en daar komt een prachtige glazen pui voor in de plaats. Dus er is nog een hoop werk aan de winkel, letterlijk.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal