Direct naar de inhoud.

Middelbare scholen kunnen per 31 mei weer volledig open

  • door:
  • op:
Ubbo Emmius Stationslaan 1958 JosPé (Collectie Streekhistorisch Centrum)

REGIO – Het Outbreak Management Team (OMT) heeft groen licht gegeven voor het besluit dat alle middelbare scholen per 31 mei weer volledig open kunnen. Vanaf 7 juni moeten de scholen weer volledig open zijn. 

Er was vanmiddag een Catshuisoverleg met de meest betrokken kabinetsleden en een aantal deskundigen. Daar werd het nieuwe advies van het OMT, gebaseerd op de laatste corona-ontwikkelingen, besproken.

Mondkapjes en testen

Met de volledige opening komen nog wel een aantal maatregelen om de hoek kijken. Zo moeten leerlingen zich thuis twee keer per week testen. Het kabinet belooft dat alle middelbare scholen op maandag 31 mei voldoende zelftesten in huis hebben voor hun personeel en leerlingen. Ook moeten de leerlingen 1,5 meter afstand bewaren tot de docent en moeten er in de gang mondkapjes gedragen worden, net zoals dat nu al moet.

Helft van de tijd

Nu zijn de middelbare scholen slechts gedeeltelijk open. Veel leerlingen krijgen voor de helft van de tijd fysiek les en zitten verder thuis achter de computer. Voor eindexamenleerlingen zijn de beperkingen al wel opgeheven.

Op scholengemeenschap Ubbo Emmius (Stadskanaal, Onstwedde en Winschoten) zijn ze blij met de opening. ‘We willen de deuren graag weer openen om de leerlingen te laten komen’, zegt bestuurder Gerard van Vliet tegen RTV Noord. Veel docenten zijn vanwege hun leeftijd gevaccineerd. ‘We doen natuurlijk het maximale om ons aan de regels te houden.’ Veel voorbereidingen zijn niet nodig: de deuren kunnen open.

CNV

Niet iedereen is blij met de heropening van de middelbare scholen, Zo laat de NOS weten. CNV Onderwijs wijst erop dat veel docenten nog niet gevaccineerd zijn en moeilijk afstand kunnen bewaren. De vakbond zou liever wachten, met de volledige heropening tot na de zomervakantie

 

Dit bericht is geüpdatet na de reactie van Gerard van Vliet (Ubbo Emmius).-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal