Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Basisschool De Zweng krijgt Drents Verkeersveiligheidslabel

F: Eigen foto

EXLOO – Onder toeziend oog van de leerlingen, reikte wethouder Nynke Houwing afgelopen  donderdag 27 mei, het Drents Verkeersveiligheidslabel uit aan basisschool De Zweng in Exloo. Dit kwaliteitskeurmerk wordt uitgereikt aan basisscholen die verkeersveiligheid in het schoolbeleid hebben verankerd. Om het label te verdienen, moet de school voldoen aan een aantal criteria: verkeerslessen op scholen, ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving.

Op basisschool De Zweng is verkeersveiligheid erg belangrijk. De kinderen krijgen dit vanaf de eerste schooldag mee. Tijdens de onthulling van het label werd de wethouder geholpen door zebra Seef; de mascotte van het Drents Verkeersveiligheidslabel. Seef was op deze heugelijke dag aanwezig in de klassen en tijdens de verkeerslessen. De school is maar wat trots op het Drents Verkeersveiligheidslabel dat nu zichtbaar aan de muur hangt bij de ingang van school.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.