Direct naar de inhoud.

Het laantje aan de Postkade Stadskanaal wordt gesloten

  • door:
  • op:
Het bewuste laantje | Foto: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL Het kleine laantje uit 1902 tussen de postkade 15 en 16 zal worden gesloten als openbaar straatje. Dit heeft de gemeenteraad vanavond in een hoofdelijke stemming besloten. Het ‘Bakkerslaantje’ heeft de afgelopen tijd voor flinke opschudding gezorgd in Stadskanaal. Via dit kleine laantje in Stadskanaal-Noord kunnen voetgangers en fietsers sneller van en naar de naastgelegen museumlaan gaan, iets dat vanaf nu dus niet meer mag.

1902

Het laantje werd in 1902 aangelegd. Eigenaren waren de bakker op nummer 16, de kruidenier op nummer 15 en de slager om nummer 10. Voor hen was het in die tijd enorm handig, want de klanten konden door het straatje gemakkelijker bij de winkels komen.

Nadat de middenstand rond de jaren 70 verdween uit de straat, werd het laantje enkel nog gebruikt als doorgangspaadje om sneller van en naar de museumlaan te komen.

106 handtekeningen

De bewoners van postkade 15 en 16 wilden het weggetje afsluiten als openbare weg. Veel andere bewoners zijn het daar niet mee eens. De buurt haalde 106 handtekeningen op om het laantje te kunnen behouden.

De gemeenteraad van Stadskanaal moest beslissen: open of dicht. Eerder in september 2020 was de eerste stemming over de toekomst van het Knoalster laantje. De stemmen staakten toen; 10 tegen 10.

9 tegen 12 voor

Vanavond kwam de Knoalster gemeenteraad er dus wel uit. Van de 21 stemden 9 tegen sluiting en 12 voor. Onder andere Christenunie, VVD en CDA waren voor de sluiting van de laan.

 

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal