Direct naar de inhoud.

IJsjes bestellen vanuit je luie stoel: ‘Mensen laten liever bezorgen’

  • door:
  • op:
De ijsbezorger onderweg | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Met het warme weer van de afgelopen tijd zijn de ijsjes in ons land niet aan te slepen. IJssalons merken dan ook een grote drukte aan de toonbank. Daarom bedacht ijssalon La Dolce in Stadskanaal een, voor de regio, nieuw concept: ijsjes bezorgen bij de mensen thuis. Naast de normale broodjes shoarma, pizza’s en salades kun je nu dus ook ijsjes in je bezorg app tegenkomen.

‘We merken dat het bezorgen door de coronacrisis enorm aantrekt’, aldus mede-eigenaar van La Dolce, Ilse Bruggink. ‘Mensen laten liever bezorgen dan dat ze het zelf ophalen. Dus leek het ons een leuk idee om ook ijs te gaan bezorgen.’

Gat in de markt

In deze regio zie je dit concept nauwelijks tot niet, La Dolce ziet het dus ook als een gat in de markt. ‘Het moet nog wel even bekend worden bij de mensen’, aldus Bruggink. ‘Je verwacht het natuurlijk niet meteen bij het bestellen van eten. Maar ik denk dat het wel aan gaat trekken de komende tijd’

Warmhoudtas

Als er een bestelling bij de ijssalon binnen komt, wordt het bestelde ijs eerst in zilverfolie gewikkeld om het koud te houden. “Daarna gaat het in een warmhoudtas. Dat klinkt gek, maar zo’n tas houdt ook producten koud”, zo vertelt Ilse. Vervolgens gaat de bezorger op weg op de elektrische fiets om de koude traktatie bij de mensen aan de deur te bezorgen.

 

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal