Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Klaas Withaar 35 jaar dirigent Vocaal Ensemble Chaverim

Al 35 jaar is Klaas Withaar dirigent van Vocaal Ensemble Chaverim met leden uit Oost-Groningen en Zuidoost-Drenthe. De leden van het koor zetten hem hiervoor op woensdagavond 16 juni in het zonnetje, tijdens de eerste repetitie van het koor sinds ruim een jaar.

F: Vocaal Ensemble Chaverim

Klaas Withaar studeerde orgel, piano en koordirectie  aan het conservatorium in Zwolle. Onder zijn leiding ontwikkelde Chaverim een veelzijdig repertoire. Dit brengt het koor al tientallen jaren ten gehore tijdens concerten. Recente hoogtepunten zijn onder meer de uitvoering van het Requiem van Cornelis Dopper en de jubileumreis naar Engeland met het verzorgen van de Evensong in de kathedraal van Norwich. Withaar (rechts op de foto) kreeg als dank voor zijn nooit aflatende inzet uit handen van voorzitter Francis Boen een presentje en een boeket bloemen

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.