Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Woedende reacties over schildpad Woodie (update)

Schildpad Woodie heeft een hoop reacties opgeleverd. Na de berichtgeving van RTV Noord en RTV1 dat er een schildpad was gevonden in de natuur van Stadskanaal, door Anne van Lith, kwamen er veel reacties binnen bij de redactie. Waar veel reageerders menen dat deze schildpad bij het Pagedal gevonden is, blijkt bij navraag bij Van Lith dat de schildpad gevonden is bij de bossen bij het Eerste Dwarsdiep, op de grens van de provincies Groningen en Drenthe.

F: RTV Noord

Veel mensen zeiden dat de schildpad in de natuur woonde, maar Anne van Lith weet zeker van niet. ‘Dat kan niet, want dit dier is een waterschildpad. Dat kan daar dus niet.’ Er blijkt ook geen water in de buurt van het bos te zijn. ‘Hij zat daar in het bos, maar daar hoort hij niet. Als ik hem niet had meegenomen, dan was Woodie uitgedroogd en uiteindelijk doodgegaan.’

Op dit moment is de schildpad niet meer bij haar thuis. Een speciale dierenarts is het beestje op dit moment aan het onderzoeken. Deze dierenarts heeft zelf ook een paar waterschildpadden. ‘De dierenarts geeft ook aan dat de schildpad uitstekend is verzorgd.’

Hopelijk wordt het dier snel weer terug geplaatst. De schildpadden leven al jaren in het water bij het Pagebos. Bij mooi weer liggen ze heerlijk te zonnen, een prachtig gezicht. Ze overleven dus echt wel in het wild.

Een van de vele Facebookreacties

Van Lith is vooral verbijsterd dat mensen gelijk weten dat dit de schildpad is die volgens de reageerden in de natuur woont. ‘Het interesseert mij helemaal niks wat de mensen zeggen. Ik help alle dieren’, aldus de dierenliefhebster uit Stadskanaal. ‘Iedereen heeft overal maar commentaar op. Niemand heeft hier verstand van. We leven in een tijd dat mensen blijkbaar overal verstand van hebben.’

Lees ook: Wie liet schildpad Woodie achter in het bos?

 

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

2 Reacties op “Woedende reacties over schildpad Woodie (update)

 1. Mathijs dijkstra

  Hallo meneer/mevrouw weet u hoe ik in contact kan komen met de mevrouw ik heb namelijk interesse in de schildpad

  • Rutger Breider

   Dag Matthijs,
   Als u zoekt op Dierenpiramide Stadskanaal krijgt u vanzelf haar contactgegevens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.