Direct naar de inhoud.

Artiesten mogen het toneel weer op: ‘We voelen ons als koeien in de wei’

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Na een jaar mogen de theaters hun deuren weer openen voor artiesten en publiek. In totaal mogen er 50 mensen per voorstelling komen. Vrijdagavond was het, in het Theater Geert Teis, de beurt aan streektaal artiest Jan Henk de Groot.

‘Het is echt geweldig’ zo vertelt Mike Bakker van het theater enthousiast. ‘Het is zo bijzonder om weer in de zaal te zitten en mensen over de vloer te krijgen. Fantastisch! Kan niet anders zeggen.’

Vorig jaar mochten de theaters ook al, na een lange tijd van lockdown, weer open. Echter toen de coronacijfers weer stegen moesten de deuren toch weer dicht. Volgens Bakker is de sfeer nu heel anders: ‘Het voelt nu een stuk feestelijker. De sfeer is een stuk relaxter, mensen zijn meer gewend aan de maatregelen. En we gaan af op een hele mooie tijd na de zomer.’

Van foyer naar grote zaal

Ook artiest van die avond, Jan Henk de Groot, was ongelofelijk blij dat hij weer op het oude vertrouwde toneel mocht staan. ‘Ik had een halfjaar niet gespeeld, dus het was nog wel wat spannend’, aldus Jan-Henk zittend na de voorstelling in een dan lege zaal. ‘Ik was er ook vanuit gegaan dat ik eerst in de foyer zou spelen. Maar ik speelde in de grote zaal waar meer dan 600 man in kunnen. En als er dan maar 50 zitten is dat gek, maar ondanks dat was het super gezellig.’

Koeien mogen weer uit de stal

De Groot, onder andere bekend van het nummer ‘Mama van Michel’, is enorm opgelucht dat hij het podium weer mag betreden. ‘Wij artiesten voelen ons nu net die dansende koeien die voor het eerst de stal weer uit mogen. Eindelijk weer in de wei!’

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal