Direct naar de inhoud.

Burgemeester Sloots gaat langs veteranen: ‘Het zijn onze vrijheidsstrijders’

  • door:
  • op:
De burgemeester in gesprek met veteraan, dhr. Koster | Foto: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – In een speciaal Engels legervoertuig uit 1940 ging Knoalster burgemeester Klaas Sloots vandaag langs verschillende veteranen in de gemeente. Dit deed hij in het teken van de nationale Veteranendag volgende week. Deze week is het de gemeentelijke veteranendag. De burgervader ging met de veteranen in gesprek en nam een presentje mee. 

Vrijheidsstrijders

‘We praten eigenlijk een beetje over de normale dagelijkse dingen’, aldus Sloots. ‘Maar we hebben het ook wel voor een deel over bijvoorbeeld de uitzendingen van deze veteranen. Het is belangrijk om met ze in gesprek te gaan, het zijn toch onze vrijheidsstrijders.’ (tekst gaat verder onder de video)

Witte anjers en taart

De ronde begon in Stadskanaal waar de heer Koster werd verblijd met een bezoek. Hij kreeg, net als alle andere veteranen, van de burgemeester een bosje witte anjers.

Menner Kruize kreeg naast de anjers nog iets extra’s, hij was namelijk jarig. Dus kwam Klaas Sloots daar aan met gebak.

Weinig bekend

In Alteveer bezocht Sloots mevrouw Duivenvoorde. “Tijdens en na mijn uitzending heb ik in mijn omgeving gemerkt dat er weinig bekend is over Defensie en over de uitzendingen, wat wij militairen nu eigenlijk doen”, zo vertelde ze aan Sloots.

100 jaar

De ronde werd afgesloten met een bezoek aan de oudste veteraan van Stadskanaal: meneer Meijering van 100 jaar.

Burgemeester Sloots op bezoek bij de 100-jarige meneer Meijering | Foto: Gemeente Stadskanaal

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal