Direct naar de inhoud.

Discotheek Bon Bini gaat weer dicht: ‘Ik wil geen besmettingshaard worden’

  • door:
  • op:

VEENDAM – Twee keer is uitgaansgelegenheid Bon Bini in Veendam op zaterdag open geweest sinds het opheffen van de lockdown. Maar komende zaterdag blijven de deuren dicht.

bon bini
Leo Frans van Bon Bini Veendam (foto: Jeroen Willems)

Eigenaar Leo Frans vindt het door het stijgend aantal besmettingen onverantwoord om honderden bezoekers te ontvangen.

Dat hij ruim twee weken gelden weer open kon, was volkomen onverwacht. Leo Frans dacht pas in het vierde kwartaal van dit jaar weer open te kunnen. De vreugde is van korte duur. Er zijn weer veel meer besmettingen met het coronavirus. Frans zegt zijn personeel en gasten hier niet aan te willen blootstellen en zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.

We moesten 167 mensen weigeren (Leo Frans, Bon Bini)

Testbewijzen niet in orde

Het gaat hem niet alleen om de algemene stijging van het aantal besmettingen. Ook de problemen die er waren bij de toegang tot Bon Bini spelen een rol. ‘We waren dolenthousiast toen we hoorden dat we weer open mochten. Maar veel mensen hadden de zaken met hun coronatoegangsbewijs niet op orde. We moesten 167 mensen weigeren. En de zaterdag daarna was dat niet veel beter’, zegt Frans. Overigens zijn er geen berichten dat bezoekers van Bon Bini later besmet bleken met het virus.

Wil geen besmettingshaard zijn

Maar de belangrijkste reden om toch weer even dicht te gaan, zijn de besmettingscijfers. ‘Die geven niet veel vertrouwen. Ik durf het niet aan om mijn gasten en personeel daar aan bloot te stellen. Ik wil geen besmettingshaard worden.’ Hoe lang Bon Bini gesloten blijft, is niet duidelijk. ‘Misschien volgende week of de week daarna. Er komen ongetwijfeld betere tijden.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal