Direct naar de inhoud.

Drentse burgemeesters uiten zorgen over gedrag in uitgaansleven

  • door:
  • op:
horeca
horecagelegenheden

REGIO – Drentse burgemeesters uiten hun zorgen over het gedrag van jongeren in het uitgaansleven. De coronamaatregelen zouden daar onvoldoende worden nageleefd. Onder de bezorgde burgemeesters ook Jan Seton, de burgemeester van de gemeente Borger-Odoorn.

Veel besmettingen onder uitgaande jongeren

Nu overal in het nieuws te lezen valt dat de besmettingen vooral onder jongeren oplopen doen de burgemeesters een beroep op de verantwoordelijkheid van ondernemers van de nachthoreca. Veel brandhaarden zijn ontstaan in de afgelopen twee weken, waarin uitgaansgelegenheden weer open mochten.

Het is zaak bezoekers goed te controleren en te blijven wijzen op de regels. Ook roepen de burgemeesters jongeren op om zich te laten vaccineren.

Strenger controleren en zo nodig sluiten

De burgemeester van Assen, Marco Out dat, treedt op als woordvoerder voor de Drentse burgemeesters. Volgens hem gaat het in Drenthe over het algemeen best goed als het gaat om het naleven van de maatregelen: “Organisatoren van evenementen, horecaondernemers en winkeliers hebben de zaken best goed op orde. Wel hebben we gezamenlijk de zorg uitgesproken over het losse gedrag van inwoners en met name in het uitgaansleven”. De burgemeesters gaan strenger controleren en zo nodig een horecagelegenheid sluiten als deze zich na een officiële waarschuwing niet beter aan de regels houdt.

Het kan niet zo zijn dat jeugd met een gekopieerde QRcode en zonder het tonen van IDbewijs een horecagelegenheid in komt om daar hutje mutje te gaan feesten (Marco Out, burgemeester Assen)

Marco Out: “Het kan niet zo zijn dat jeugd met een gekopieerde QRcode en zonder het tonen van IDbewijs een horecagelegenheid in komt om daar hutje mutje te gaan feesten. Daar ligt een verantwoordelijkheid voor de ondernemers, maar het is ook een oproep aan jongeren en hun ouders om niet te gaan sjoemelen met testen of vaccinatiebewijzen. We snappen de behoefte om weer uit te gaan, maar hou je nog even aan de regels. Laten we samen voorkomen dat we weer met meer besmettingen te maken krijgenen ons zorgen moeten maken over de komende maanden. Overigens is de beste oplossing om je gewoon te laten vaccineren.”

De burgemeesters roepen iedereen op om je nog aan de regels te houden: “Waar je ook bent: houd 1,5 meter afstand tot anderen,tenzij je ergens met een negatieve toegangstest naar binnen mag. En laat je dan ook testen, zodat het ook echt veilig is om te feesten. Ben je al gevaccineerd? Wacht dan echt twee weken na de vaccinatie voordat je zonder test een uitgaansgelegenheid binnengaat



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal