Direct naar de inhoud.

‘Natuurlijk gaat het Secret Forest Festival door’

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Er hangt een relaxte sfeer op het Pagedal in Stadskanaal. Het bos wordt ingericht tot festivalterrein voor het Secret Forest Festival van zaterdag. Medewerkers zijn druk in de weer met tenten, podia en barren.

jeroen vanbroekhoven
Jeroen van Broekhoven (foto: RTVNoord)

Tegelijkertijd hangen de oplopende besmettingscijfers en eventuele coronamaatregelen van het kabinet als donkere wolken boven het Stadskanaalster bos. ‘Maar we gaan door, honderd procent’, zegt organisator Jeroen van Broekhoven.

Waar sommige ondernemers hebben besloten hun clubs voorlopig dicht te houden of hun evenementen af te blazen, blijven de lichten voor het Secret Forest Festival op groen staan. ‘Ik vind een festival buiten ├ęcht anders dan iets wat binnen plaatsvindt, dus natuurlijk gaat het door. We hebben goede afspraken met Testen voor Toegang en iedereen kan zich gratis laten testen. Mensen met een groen vinkje kunnen veilig een lekker feestje komen vieren.’

Spannend

Of het feestje er daadwerkelijk komt is nog even afwachten. Het OMT brengt op basis van de nieuwe besmettingen een advies uit en het kabinet zal daar vrijdag naar alle waarschijnlijkheid met een besluit over naar buiten komen.

‘Het is wel even spannend, maar ik ga ervan uit dat het geen consequenties heeft voor het weekend. De besmettingen zijn vooral onder jongeren, die worden er niet heel ziek van. En zolang de ziekenhuizen niet vollopen, moet je ook wel wat dingen toe kunnen laten’, aldus Van Broekhoven.

Overleven geweest

Het zijn dus bijzondere dagen voor hem en zijn crew. Het is voor het eerst dat er na lange tijd weer naar een festival toegeleefd en dus ook toegewerkt kan worden. En dat is even wennen. ‘We wisten pas sinds een paar weken dat het festival door kon gaan. Het is vijftien maanden overleven geweest en nu opeens moeten we vol gas werken om het festival op poten te krijgen.’

Het Secret Forest Festival in 2017 (foto: RTV1)

Er is veel te doen om het testen voor evenementen. En kan gesjoemeld worden met toegangstesten, waardoor het toch kan zijn dat potentieel besmettelijke feestgangers bij elkaar komen. ‘We hopen gewoon dat mensen gezond verstand hebben, nadenken en zich laten testen. Dan kunnen we gewoon een mooi festival met elkaar hebben. Maar die verantwoordelijkheid ligt bij de mensen zelf’, besluit Van Broekhoven.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal