Direct naar de inhoud.

GGD sluit priklocaties: Stadskanaal sluit, Veendam blijft open

  • door:
  • op:
Foto: Treant

De GGD sluit vanaf oktober zes van de negen vaccinatielocaties in de provincie Groningen. Alleen de priklocaties in Groningen (MartiniPlaza), Veendam en Zuidhorn blijven dan nog over om mensen in te enten tegen het coronavirus. De overige locaties kunnen volgens de GGD sluiten omdat inmiddels tweederde van de Groningers één of meerdere prikken gehad.

Steeds minder prikken per dag

Sinds de start van de vaccinatiecampagne heeft de GGD ruim 550.000 prikken gezet in onze provincie. In juni lag het hoogtepunt, met 7000 vaccinaties per dag. Inmiddels gaat het nog om ruim de helft van dat aantal en in oktober verwacht de GGD nog circa vijfhonderd vaccinaties per dag te zetten.

Mobiele teams voor specifieke buurten

Om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen in doelgroepen of buurten waarin nu nog relatief weinig geprikt is, werkt de GGD vanaf september met mobiele teams of verplaatsbare priklocaties.

1 oktober sluiting

De locatie in Stadskanaal sluit op 1 oktober. Dat betekent dat de ruimte in FOX Nightlife weer vrij komt. Sinds april zat de GGD in die locatie om te prikken. ‘Fox kan positief naar de toekomst kijken, mede door het tijdelijk fungeren als Vaccinatie locatie voor de GGD!’, gaf Van Broekhoven op zijn Facebookpagina aan op dat moment.

Volgende stap

GGD-directeur Jos Rietveld noemt het sluiten van locaties de volgende stap in de vaccinatiecampagne. De locaties die nog open blijven zijn volgens hem nog goed bereikbaar voor alle Groningers die nog een vaccin willen.

Op welke manier de GGD het vaccineren komend jaar aanpakt, hangt af van de landelijke vaccinatiestrategie. Daarover wordt later dit jaar meer bekend.

F: GGD Groningen

Bron: RTV Noord



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal