Direct naar de inhoud.

20e editie internationaal korfbaltoernooi Stadskanaal gaat opnieuw niet door

  • door:
  • op:

De twintigste editie van het internationale korfbaltoernooi in Stadskanaal gaat niet door. Dat meldt Atte van Haastrecht, de voorzitter van korfbalvereniging Stadskanaal ‘74 en organisator van het toernooi, woensdagochtend op Facebook. Doordat er korfbalteams vanuit verschillende landen naar Stadskanaal moeten komen, vindt de organisatie het niet verantwoord om het evenement door te laten gaan. ‘De mogelijkheden zijn heel verschillend en complex in reissituaties. Ook zijn de regels binnen en buiten de EU heel snel aan het veranderen’, aldus de voorzitter.

‘Het belangrijkste aan het toernooi is dat er volledige bewegingsvrijheid en contact tussen alle deelnemers kan zijn.’ De organisatie vindt dat het toernooi een sport- en ontmoetingsplek moet zijn voor de deelnemers. Zij denken dat dat op op dit moment niet mogelijk is.

Vorig jaar zou de twintigste editie al plaats hebben gevonden, maar vanwege het coronavirus werd dat verplaatst naar 2021. De organisatie geeft op Facebook aan dat ze de twintigste editie hopelijk in november 2022 kunnen gaan organiseren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal