Direct naar de inhoud.

Kinderen genieten van sport en spelweek: ‘Weer lekker bewegen’

  • door:
  • op:
Kinderen proberen ringen om de pylon te gooien. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

Op vele plekken in de regio is er deze week een sport en spelweek voor de basisschoolkinderen. Ook in Nieuw Buinen waar welzijnsorganisatie Andes samen met de Combi-coaches van de gemeente ondanks de coronamaatregelen een programma hebben neergezet. 

Combi-coach Stefan Kiestra geeft aan dat ze dit speciaal organiseren voor de kinderen die niet op vakantie kunnen om hun toch ook wat leuks aan te bieden. Al moet dat door de coronamaatregelen wel anders dan voorgaande jaren. “We hebben normaal gesproken  hulp van vrijwilligers uit het dorp en we bieden de kinderen dan altijd een lunch aan. Dat is voor nu helaas niet mogelijk.”

Kinderen proberen met een tennisbal de pylon van het bankje te krijgen. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

Bewegen

Toch maakt het de kinderen niet veel uit want ook nu genieten ze volop. “Het is lekker om weer even te bewegen,” zo zegt Femke die volgende week in klas één van de middelbare school gaat beginnen. Volgens Kiestra is bewegen ook belangrijk. “Kinderen hebben veel binnen gezeten in coronatijd dus het is nu misschien nog wel belangrijker. Ze moeten echt hun energie kwijt kunnen.”

Kinderen tijdens de spelweek aan het voetballen. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

Nieuwe vriendjes

De kinderen konden onder andere lasergames, apenkooien, maar ook voetballen en zeskamp in Olympische sferen doen. Vandaag is er nog een eindfeest op de velden van VV Nieuw Buinen met onder andere een stormbaan en een rodeostier. “Maar ik vind het leukste dat ik hier heel veel nieuwe vriendjes heb gemaakt,” zo sluit de naar groep 5 gaande Ruben af.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal