Direct naar de inhoud.

Alleen maar lachende gezichten bij Expeditie Robinson in Nieuw Buinen

  • door:
  • op:
Lars Beekman (links) is een marshmallows aan het roosteren. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

NIEUW-BUINEN – In de meivakantie alleen maar thuiszitten is niet zo leuk. Daarom hebben de combicoaches in Borger-Odoorn samen met welzijnsorganisatie Andes een Expeditie Robinson georganiseerd, waarbij de kinderen van allerlei spelletjes doen zoals boogschieten, over een koord lopen en touwtrekken. Gisteren gingen kinderen in Nieuw Buinen ‘survivallen’.

Voor de kinderen is het de ideale uitlaatklep tijdens de vakantie. ‘Het is leuk om actief te zijn. In de vakantie heb je niet zo veel te doen. Alles ligt alles eruit, ook het voetbal. Dus kun je hier lekker je gang gaan,’ zo zegt een enthousiaste Lars Beekman die zelf ook meedoet.

Naast het bewegen leren de kinderen ook hoe ze een kompas moeten lezen en voor de kleinere kinderen zijn de activiteiten ook net iets anders dan voor de wat oudere kids. ‘We beginnen ’s ochtends met kinderen uit groep 3 tot en met 6. Dan spelen we bijvoorbeeld luciferdomino, maar zowel met de oudere jeugd als de jongste sluiten we af met het maken van een vuur en het roosteren van marshmallows,’ zo vertelt combicoach Stefan Kiestra.

Vuurtje stoken

Wat Kiestra vooral mooi vind om te zien is dat kinderen terugkomen. ‘We organiseren deze activiteit op verschillende plekken en sommige kinderen komen ook overal. Het is dan wel hetzelfde wat ze overal doen, maar ze vinden het zo leuk dat het hen niet uitmaakt.’ Voor Lars is het allerleukste toch wel het vuurtje stoken. ‘Dat is grappig en je kan ook heerlijk marshmallows roosteren.’ En dat gebeurde dan ook volop.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal