Direct naar de inhoud.

TOK Producties liep mee met Unmute Us demonstratie : ‘We willen weer aan de bak!’

  • door:
  • op:
TOK Producties uit Ter Apel liep mee met de Unmute Demonstratie | Foto: Hielke Bosch/RTV1

Veel lawaai, rook en een grote stoet aan mensen onder een gemoedelijke sfeer; zo kun je de protestmars van gisteren in Groningen het beste samenvatten. Duizenden mensen uit de evenementenbranche deden gisteren, in verschillende steden in Nederland, mee aan de ‘Unmute Us’ demonstratie. Met deze actie wilden ze hun onvrede uiten over het coronabeleid van het kabinet. 

Gaat het door?

Ook TOK producties uit Ter Apel liep mee in de bonte stoet door Stad. Het productiebedrijf organiseert feesten met namen als René Karst en De Dikdakkers. Maar afgelopen 1,5 jaar lag dit allemaal nagenoeg stil. ‘We hebben wel wat dingen in de agenda staan’, aldus Anton Geerts van het Drentse feestduo De Dikdakkers. ‘Maar ja, gaan die boekingen door, dat is de grote vraag.’

‘Binnenkort zou het Mega Piraten Festijn in Borger op de planning staan’ zo voegt TOK directeur Hans de Jonge eraan toe. ‘Maar die is al afgelast. Ik ben dan ook bang dat de rest van het rijtje langzaam afgestreept zal moeten worden als het zo door gaat.’ (artikel gaat verder onder de video)

Niet stilstaan voor de muziek

De duizenden demonstranten verzamelen zich in het Stadspark. Daar wordt ze door de organisatie vertelt wat de planning wordt. ‘We gaan straks zo’n 5 kilometer door de stad lopen’ roept de organisator vanaf één van de wagens. ‘Het is geweldig dat we hiervoor een vergunning hebben gekregen, dus maak er wel wat gezelligs van.’

‘En o ja’, voegt hij eraan toe. ‘Houdt de boel vooral niet op, want als we ook maar een moment stil staan moet de muziek uit.’

Duizenden demonstranten liepen mee in de mars | Foto: Hielke Bosch/RTV1

Weinig Nederlands

Als de protestmars het Zuiderdiep opdraait merkt Hans de Jonge iets op: ‘Jammer dat er geen Hollandse muziek uit ons genre is.’ Tijdens de mars hoorde je dan ook vooral bonkende bassen, trommels en sirenes. ‘Misschien kunnen we volgende keer zelf een optreden doen’, zegt Hans’ zoon Devin van de Feestcommissie.

In de kou

Als de protestmars aan het eind van de middag tegen het einde loopt, blijft alleen nog de hoop over dat Den Haag iets met de noodkreet gaat doen. ‘Ze moeten wel’ aldus de Jonge. ‘Een aantal van de grootste steden van Nederland zijn volgelopen met demonstranten. Dat is niet iets dat je zomaar aan de kant kunt schuiven.’

Volgens Anton Geerts heeft de regering de evenementenbranche in de kou laten staan. ‘Ze zeggen dat ze in september met nieuwe mededelingen komen, maar dat hebben we al zo vaak gehoord. We willen gewoon maar één ding: weer aan de bak!’

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal