Direct naar de inhoud.

AZC Musselkanaal krijgt tijdelijk 21 nieuwe bewoners

  • door:
  • op:
Achterkant van het AZC in Musselkanaal
F: RTV Noord

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft een verzoek bij gemeente Stadskanaal neergelegd om tijdelijk 21 extra mensen op te kunnen vangen in het AZC van Musselkanaal.

De verhoging in de capaciteit is nodig door de stroom aan evacués die op dit moment uit Afghanistan naar Nederland komen. Hierdoor is de druk bij de verschillende opvanglocaties groot. Het COA plaatst daarom enkele bewoners vanuit andere opvangcentra over naar de locatie in Musselkanaal, om zo te voorkomen dat asielzoekers geen onderdak meer hebben.

Gemeente

De gemeente Stadskanaal heeft groen licht gegeven voor de tijdelijke opvang. De nieuwe bewoners zullen naar verwachting vandaag aankomen in Musselkanaal. Wel moeten ze eerst tien dagen in quarantaine.

‘Wij werden gisterochtend door het COA gebeld met de vraag om de capaciteit te verhogen’, aldus een woordvoerder van de gemeente. ‘Daar is kort daarna akkoord op gegeven. Het COA heeft ingeschikt om genoeg ruimte te realiseren voor de tijdelijke nieuwe bewoners van het AZC Musselkanaal.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal