Direct naar de inhoud.

Donar oefent in Wildervank: ‘Wij zijn MartiniPlaza in het klein’

  • door:
  • op:
Jeugdspelers van Aquila (foto: Ariënne Dozeman)

VEENDAM – Donar versloeg vrijdagavond in een oefenduel de Engelse Leicester Riders. Deze keer niet in het grote MartiniPlaza, maar in het bescheiden Wildervank.

Om de sport te promoten speelt Donar af en toe ergens in de provincie. Een keer per jaar komen de basketbalhelden van Groningen ook naar Wildervank.

“Wat MartiniPlaza kan met vijfduizend man, kunnen wij ook met een paar honderd mensen” (Jeroen Hooijer, voorzitter van Aquila)

Uitverkocht, maar geen volle bak

‘We zijn uitverkocht en dat is uniek voor een oefenwedstrijd’, vertelt Jeroen Hooijer, voorzitter van de Wildervankster basketbalvereniging Aquila. Toch is het geen volle bak: vanwege de coronamaatregelen mag de zaal slechts voor twee derde gevuld zijn.

De sfeer is er niet minder om. ‘We zijn MartiniPlaza in het klein’, stelt Hooijer. ‘Daar zitten vijfduizend man, maar hetzelfde lukt hier ook met die paar honderd mensen.’

Supporters tijdens de wedstrijd in Wildervank (foto: Ariënne Dozeman)

Een ‘echte’ wedstrijd

Mark Douma is vanavond met zijn zoon Jochem naar de wedstrijd gekomen. ‘Dit moet je een keer meemaken. En als dat ook nog in je eigen woonplaats kan dan is dat helemaal top.’ Jochem speelt sinds een jaar bij Aquila, maar was nog nooit bij een ‘echte’ wedstrijd geweest.

Begonnen bij Aquila

Voor twee spelers van Donar is de avond extra bijzonder. Kjeld Zuidema en Mark Roorda begonnen beide hun basketbalcarrière bij Aquila. ‘Dit is toch wel even een moment om te onthouden’, vertelt Zuidema na afloop van de wedstrijd.

Ook de oma van Kjeld Zuidema zat in de zaal (foto: Ariënne Dozeman)

Zondagmiddag in MartiniPlaza

Donar wint met 70-59 Van Leicster Riders. Vanmiddag spelen de teams weer tegen elkaar, dan in het vertrouwde MartiniPlaza in Groningen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal