Direct naar de inhoud.

Lokaal Betrokken, PvdA en SP willen regenboogpad in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Het regenboogpad bij het Groninger Museum | Foto: GroenLinks Groningen

STADSKANAAL – De Knoalster fracties van Lokaal Betrokken, PvdA en SP willen een regenboogpad in het centrum van Stadskanaal. Dit hebben drie raadsleden van de partijen bekend gemaakt in een video op de Facebookpagina van Lokaal Betrokken. 

De drie partijen willen op deze manier de aandacht vragen voor diversiteit en de acceptatie van de LHBTI’ers. ‘Ik vind dat we best duidelijk kunnen maken dat deze mensen welkom zijn in onze gemeenschap’ aldus Machteld Luijken van de SP.

Navolaan

De weg tussen de Navolaan en de Oude Markt wordt in de video als locatie genoemd. ‘Het maakte eigenlijk niet uit waar je ‘m neerlegt als je ‘m maar neerlegt’, zo zegt Grietje Schipper van de PvdA in de video. ‘Het zou bij wijze van spreken ook in Musselkanaal, Onstwedde of Mussel kunnen’, voegt Jur Mellies van Lokaal Betrokken eraan toe.

Meer partijen

De drie partijen verwachten dat ze niet alleen staan in dit plan voor een regenboog zebrapad. ‘Andere partijen zullen vast aanschuiven’, zo laat Mellies aan RTV1 weten. De raadsleden willen in de volgende raadsvergadering op 25 oktober een motie indienen voor het regenboogpad.

 

 

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal